Fejlesztő foglalkozások

A fimotaság általában tanulási nehézséggel is jár. A motoros nyugtalanság miatt nehéz egy helyben ülni, a figyelem elterelhetősége miatt nehéz egy adott dologra figyelni, és az impulzivitás miatt hamar unalmassá válik az adott feladat. Ezért a fimota gyerekeknek komoly gondjuk van az iskolai tanulással, különösen a házi feladat készítéssel.

Általános nehézségként jelentkezik még a gyenge grafomotoros készség miatti írás nehézség és a beszéd értésének zavara.

A fimoták negyedének azonban speciális tanulási nehézsége is van, pl. nehézsége van a számolással, olvasással.

Nem ritka, hogy a speciális tanulási nehézséggel küzdő gyerek azért válik magatartásproblémássá, hogy a számára megalázó helyzeteket (hogy okos gyerek létére még sem tud olvasni) elkerülje.

Ahhoz, hogy a gyerek tanulmányaiban sikeres lehessen, a külvilág ingereit a megfelelő módon kell felvenni és feldolgozni. Ha ez valahol zavart szenved, akkor az nemcsak a tanulási teljesítményre, de a viselkedésszerveződésre, a hangulatra, az érzelmekre, az egész személyiségfejlődésre kihatással van. Ezért mindig alapvető fontosságú, hogy a gyerek észlelését ellenőrizzük és ha szükséges, fejlesszük.

 

Aktuális

Bejelentkezés: +36 30/9210-352


Webáruházunkról


Letölthető hanganyag:
Auditív észlelés, 

Beszédészlelés


Szülőtréninget végzett szülők számára minden hónap első szerdáján 18 órától szülőklubot tartunk. A  klubok időpontjai: május 2./ június 6./ szeptember 5./ október 3. / november 7. / december 5.

Előzetes bejelentkezés szükséges!


Hallástréning (AIT) program folyamatosan kölcsönözhető.

NYÁRI IDŐPONTEGYEZTETÉSEK MEGKEZDŐDTEK!