Fimota Központ Viselkedésterápiás Gyerekrendelő

Minden gyerek más, minden családban más az öröm, vagy a gondok forrása.

A FIMOTA Központ munkatársainak első feladata az, hogy a szülők beszámolója alapján azonosítsa a problémát.

A szülő mondja meg, hogy mi a gondja, és hogy mit szeretne elérni.

Mi a vizsgálatok alapján speciális terápiával, szülőtréninggel abban tudunk segíteni, hogy a célok megvalósuljanak.

 

Kik keresnek fel minket?

Olyan szülők, akiknek gondjuk van gyerekük viselkedésével, akik úgy érzik, hogy valami nincs rendben, akik egy idő után rájönnek arra, hogy maguk már nem tudnak segíteni a gyereknek. Példaképpen, íme, néhány szülő beszámolója:

"Ez a gyerek csupa ellentmondás. Egyik nap ő a világ legédesebb, legszeretetreméltóbb, legokosabb kiskölyke. Máskor meg, meg lehet őrülni tőle. Még elhinni is nehéz, hogy ugyanaz a gyerek, aki tegnap kedves, jószívű, együttműködő volt, ma egy őrjöngő, gonosz kis vadállat. Nem érti, amit beszélek, nem is érdekli. Egyáltalán nem lehet irányítani, azt csinál, amit akar. Teljesen tehetetlennek érzem magam."

"Állandóan behívnak az iskolába. Folyton csak a panasz: nem figyel az órán, nem írja föl a leckét, mindig hiányzik valamije. Hiába mondom, hogy ott van minden a táskájában, csak nem veszi észre, nem találja meg. A leckét meg nem tudom felírni helyette. Mindennap egy órát azzal töltünk, hogy próbáljuk kideríteni az aznapi leckét."

"Mindennap panasz van rá. Az óvónő már alig várja, hogy rám önthesse a panaszáradatát – gondolom neki is elege van. Ő is tehetetlen, mint én."

"Az óvodában nem volt vele semmi probléma. Azt mondták, kicsit eleven, de ne aggódjak, kedves, okos gyerek, nem lesz vele baj az iskolában. Most meg aláírásokat gyűjtenek a szülők. Azt mondják agresszív."

"Órán nincs vele gond, csak a szünetben. Rohan, mint egy őrült. A napközis tanárral nem tud kijönni. Délig még bírja valahogy. Az ebédlőben mindig forog és beszélget. A legtöbb beírást ezért kapja. A napköziben meg zavarja a többieket a tanulásban."

"A magatartásával nincs különösebb probléma. Azt mondják okos is, de nem figyel. Hiába mondja föl otthon hibátlanul, másnap egyest kap. Azt mondja, nem jutott eszébe. Az órán is csak bambul, bámul ki az ablakon."

"Nem tud magával mit kezdeni. Csak lődörög a lakásban és nézi, hogy kibe köthet bele. Képtelen egyedül meglenni. Mindig foglalkozni kell vele."

"Folyton bohóckodik, idétlenkedik. A tévé meg a számítógép a mindene. Ha hagynám nem is csinálna mást. Sokszor rá is hagyom. Nincs már erőm ehhez a folytonos küzdelemhez."

 

A FIMOTA Központ kis kliensei mind értelmes, nem ritkán kivételesen tehetséges gyerekek, akiket azonban nehezen visel el az iskola, akikkel otthon sem könnyű az élet.

A magatartási és tanulási problémák mellett a gyerekek érzelmeinek rendezésében, a traumák feldolgozásában is segítünk. Célunk, hogy a változást igénylő családoknak megfelelő módszertani segítséget nyújtsunk életminőségük javításához.

Családonként egyedi, speciális programot dolgozunk ki, melynek hatékonyságáról „végzett” gyerekeink sikeressége tanúskodik.

Bejelentkezés és további információ: +36 30/9210-352

 

 

Aktuális

Bejelentkezés: +36 30/9210-352


Webáruházunkról


Letölthető hanganyag:
Auditív észlelés, 

Beszédészlelés


Hallástréning (AIT) program folyamatosan kölcsönözhető.