Konzultáció

Konzultáció során a szülők kérdéseire válaszolunk és segítjük őket a problémamegoldásban.

1.     Öt évesnél fiatalabb gyerekeknél ezt a formát használjuk a leggyakrabban magatartási problémák rendezésére. Ebben az életkorban a gyors és hatékony segítségnyújtás a szülőkön keresztül érhető el. Meghallgatjuk a szülők problémáit (problémalistát is kérünk) sorban átbeszéljük a nevelési helyzeteket és azok megoldási lehetőségeit. A gyerekkel általában egy-két alkalommal találkozunk, hogy felmérjük értelmi képességét, fejlettségi, érettségi szintjét, szocializációjának fokát és megismerjük személyiségének, karakterének alapvonásait, hogy személyre szabott tanácsokat adhassunk.

2.     A konzultációs formát használjuk azokban az esetekben is, amikor a gyerek a mi fogalmaink szerint "kezelt gyerek", a szülők is "képzettek" és jól tudják segíteni a gyereket, de olyan életesemény történik, ami megzavarja a gyereket. Ez lehet váratlan, de van várható és kiszámíthatóan bekövetkező, zavart okozó életesemény is. Ilyen az egyik életkori szakaszból a másikba való áttérés. Ilyenkor minden gyerek "megzakkan", a szülő számára váratlan dolgokat művel, a fimota gyerekek pedig különösen próbára tudják tenni a szülőket. Amennyiben a szülő időben észleli a változást, nem esik pánikba, hanem konzultál és felkészül, akkor a nagyobb bajok megelőzhetők.

3.     Előfordul, hogy a szülők nem tudják elvégezni a szülő tréninget, kivételes esetben ezt konzultációs formában is vállaljuk. Azért nem tesszük szívesen, mert sokkal kevésbé hatékony, mint a csoportos forma.

4.     A nevelési tanácsadás formája is konzultáció. A szülő kérdéseire válaszolunk, úgy, hogy a gyereket nem ismerjük. Elsősorban információval szolgálunk, tájékoztatást adunk, esetleg olvasmányt ajánlunk
 

Előzetesen időpont egyeztetés szükséges.

Aktuális

Bejelentkezés: +36 30/9210-352


Webáruházunkról


Letölthető hanganyag:
Auditív észlelés, 

Beszédészlelés


Hallástréning (AIT) program folyamatosan kölcsönözhető.