A súlyozott termékekről

 

 

A Nyugalma súlyozott termékek nagy sűrűségű töltőanyagot tartalmaznak, mely ezáltal nyomást gyakorol a testre. A nyomás következtében – hasonlóan egy öleléshez – szerotonin (köznapi szóhasználatban: boldogsághormon) szabadul fel az agyban, ami kellemesen lazító hatást vált ki, megnyugtatja az idegrendszert. Az un. mélyérzékelő receptorokra való hatást a masszázshoz is szokták hasonlítani, amikor a test ellazul, a felszabaduló szerotonin javítja a hangulatot, nyugtató hatású és egyben segíti a melatonin (alvási ciklust irányító hormon) termelést, mely a nyugodt alváshoz szükséges.

A mélynyomás érzékelés (DPT) tudományos hátteréről ITT tájékozódhat.

Kiknek ajánlott?

A súlyozott termékek nyugtató hatásuk miatt az alábbi esetekben kiemelten előnyösek lehetnek: nyugtalanság, izomfáradtság, szorongás, stressz, alvászavar. Súlyozott termékek használatának külföldön már évtizedes múltja van, széles körben ajánlott gyerekorvosok, pszichológusok, terapeuták által a hiperaktivitás (ADHD), autizmus, szenzoros érzékenység, nyugtalan láb szindróma, egyéb érzékszervi rendellenességek megléte esetén.

Kiknek nem ajánlott?

A termékeket általánosságban mindenki használhatja.Súlyozott takarót ne használjon légzőszervi, keringési vagy hőmérsékletszabályozási problémák esetén.2 év alatti gyereknek egyik terméket sem ajánljuk.

Milyen Nyugalma súlyozott termékek vannak?

Súlyozott takarót alvászavarral küzdő gyerekeknek, felnőtteknek vagy olyan szorongó embereknek javasoljuk, akikre az állandó ölelésérzet nyugtató hatással van.

Izgőmozgó, folyton mocorgó gyerekeknek, stresszes felnőtteknek ajánljuk a kisméretű takarót esti tévénézéshez, társasozáshoz, olvasáshoz, autóban való utazáshoz.

A súlyozott gallér a vállizmokra gyakorolt nyomással ellazítja azokat, így segít a helyes testtartás megtartásában, ezáltal javítja a vérkeringést. Koncentrálást igénylő feladatokhoz javasoljuk felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt. Enyhítheti a nyak- hátfájást a sok ülőmunkát végző felnőtteknek.

Akik nehezen tudnak nyugodtan ülni, akik úgy érzik, hogy mindig fel kell állni valamiért munka közben, azoknak javasoljuk a súlyozott ölpárna használatát ülő munka közben, tanuláshoz vagy akár étkezés közben, autóban való utazáshoz. Rendelhető gyerek és felnőtt méretben egyaránt.

Kettő az egyben, nyakban és kettéhajtva ölben is használható a súlyozott sálat azoknak érdemes kipróbálni, akiknek nem tudják eldönteni, melyiket részesítsék előnyben.

Melyik Nyugalma súlyozott terméket válasszam?

Minden olyan embernek, legyen az gyerek vagy felnőtt, aki belső nyugtalansággal, feszültséggel küzd, természetes segítséget nyújthatnak a súlyozott termékek. Az teljesen egyéni, hogy kinek, melyik termék válik be. Többféle termék használata nem zárja ki egymást.

Milyen súlyú terméket válasszak?

A termék típusnál a leírásban szerepel, hogyan válasszon súlyt. Amennyiben nem tud dönteni, írjon levelet a info@fimota.hu emailcímre az adatokkal, s megválaszoljuk kérdését. Rendelés esetén a Megjegyzésbe írja le kívánságát!

Mennyi ideig használjunk egy-egy terméket egyhuzamban?

A nappali termékekről általános szabályként elmondható nem szabad használni folyamatosan egész nap. Mindig az a legjobb, ha a gyerek/felnőtt eldönti, mennyi ideig viseli. Fiatalabbaknál elég 5-10 percegyhuzamban, idősebbeknél kb. 20 perc.

Gyerekek – főleg a fimoták – szeretik gyakran rövid ideig használni. Le-föl veszik, hol nyakba, hol ölbe, hol a fejükre teszik a súlypárnát, súlysálat. A testtömeghez arányosan választott terméket hagyjuk, hogy úgy és annyit használják, ahogy jól esik nekik.

Fontos, hogy soha ne kényszerítse a gyereket a használatára!

Némely gyerek először elutasítja, de később megszereti, érdemes bátorítani őket Az is segíthet, ha bevonjuk a gyereket, a választásba.

Kell-e felügyelet a súlyozott termékek használatához?

Igen, gyerekek szülői felügyelettel használják a termékeket. Javasolt kikérni a gyerekkel foglalkozó egészségügyi szakember véleményét is.

Mivel van töltve?

Termékeink tiszta, antiallergén, apró szemcséjű műanyag granulátummal, un. pellettel vannak töltve.A takarók közül némelyik üveggyönggyel töltött, ezt minden esetben külön jelezzük a terméknél.

Moshatóak-e a súlyozott termékek?

Igen, kímélő programmal 30 fokon centrifugálás mellőzésével, levegőn való szárítás javasolt. A hosszabb élettartam érdekében paplanhuzat használatát ajánljuk. Kérésre huzatot is készítünk a takaróhoz, melynek külön ára van. Súlyozott gallérok esetében választhat huzattal készültet is.