A súlytakaróról

Mindig lesz nyugalma, ha van

Hogyan működik?

A Nyugalma súlytakaró a testen egyenletesen szétosztott enyhe nyomás következtében kellemes ölelés érzetet ad, nyugtatóan hat, ennek következtében kiegyensúlyozottabb lesz az alvás.  Van, akinek a gyorsabb elalvásban segít, van, akinek a nyugodtabb álmok elérésében.

A mélynyomás érzékelés tudományos hátteréről ITT olvahat bővebben.

Kiknek ajánlott?

A Nyugalma súlytakarókat mindenki használhatja, aki álmatlanságban szenved, alvásproblémái vannak. Jól alkalmazható autista, ADHD gyerekeknél, szorongással és stresszel küszködőknél.

Izgőmozgó, folyton mocorgó gyerekeknek, stresszes felnőtteknek ajánljuk a kisméretű takarót esti tévénézéshez, társasozáshoz, olvasáshoz, autóban való utazáshoz.

Kiknek nem ajánlott?

Ne használjon súlytakarót légzőszervi, keringési vagy hőmérsékletszabályozási problémák esetén. 2 éves kor alatt nem ajánlott.

Gyerekek a termékeket szülői felügyelet mellett használják!

Hogyan válasszunk méretet?

Először válassza ki a kívánt nagyságú takaróméretet, ügyelve arra, hogy a takaró lehetőleg ne lógjon le az ágyról. Fontos, hogy a súlytakaró tömege arányos legyen az azt használó személy testtömegével. 

Általános elfogadott számítási mód: a  használó testtömegének 10%-a, ehhez lehet még számítani gyerekeknél  + 0,5-1 kg-ot.

Felnőtteknek a testtömegük 5-10%-a az ajánlott.

Moshatóak-e a takarók?

Igen, a Nyugalma súlytakarók 30 fokon kímélő programon moshatóak, de a hosszabb élettartam érdekében paplanhuzat használatát ajánljuk.

Mivel van töltve?

Nyugalma súlyozott termékeink tiszta, antiallergén, nem mérgező apró szemcséjű műanyag granulátummal, un. pellettel vannak töltve. Néhány takaró üveggyönggyel van töltve, ezt külön feltüntetjük a takaró leírásánál.

A témában magyar nyelven megjelent cikk ITT olvasható