A súlytakaróról

Mindig lesz nyugalma, ha van

Hogyan működik?

A Nyugalma súlytakaró a testen egyenletesen szétosztott enyhe nyomás következtében kellemes ölelés érzetet ad, nyugtatóan hat, ennek következtében kiegyensúlyozottabb lesz az alvás.  Van, akinek a gyorsabb elalvásban segít, van, akinek a nyugodtabb álmok elérésében.

A mélynyomás érzékelés tudományos hátteréről ITT olvahat bővebben.

Kiknek ajánlott?

A Nyugalma súlytakarókat mindenki használhatja, aki álmatlanságban szenved, alvásproblémái vannak. Jól alkalmazható autista, ADHD gyerekeknél, szorongással és stresszel küszködőknél.

Izgőmozgó, folyton mocorgó gyerekeknek, stresszes felnőtteknek ajánljuk a kisméretű takarót esti tévénézéshez, társasozáshoz, olvasáshoz, autóban való utazáshoz.

Kiknek nem ajánlott?

Ne használjon súlytakarót légzőszervi, keringési vagy hőmérsékletszabályozási problémák esetén. 2 éves kor alatt nem ajánlott.

Gyerekek a termékeket szülői felügyelet mellett használják!

Hogyan válasszunk méretet?

Először válassza ki a kívánt nagyságú takaróméretet, ügyelve arra, hogy a takaró lehetőleg ne lógjon le az ágyról. Ezután állítsa be,  milyen súlyú takarót szeretne rendelni. Fontos, hogy a súlytakaró tömege arányos legyen az azt használó személy testtömegével.  Általános elfogadott számítási mód: a  gyerekek testtömegének 10%-a, ehhez lehet még számítani + 0,5-1 kg-ot. Felnőtteknek a testtömegük 5-10%-a az ajánlott.

Moshatóak-e a takarók?

Igen, a Nyugalma súlytakarók 30 fokon kímélő programon moshatóak, de a hosszabb élettartam érdekében paplanhuzat használatát ajánljuk.

Mivel van töltve?

Nyugalma súlyozott termékeink tiszta, antiallergén, nem mérgező apró szemcséjű műanyag granulátummal, un. pellettel vannak töltve.

A témában magyar nyelven megjelent cikk ITT olvasható