Online konzultáció

 

Dr. László Zsuzsa klinikai szakpszichológus, kognitív- viselkedésterapeuta

 

Tájékoztató az online konzultáció menetéről: kattinson ide

Időpontkérés: [email protected] 

 

 

A gyereknevelés nehéz mesterség. Nagyon sok döntést kell hozni rövid- és hosszútávra szólókat vegyesen. Ez sok kérdést ébreszt. Mindenki szeretne a lehető legtöbbet megadni a gyerekének, szeretne jó szülő lenni és szeretne sikeres gyerekeket nevelni. Mindezt jó volna úgy csinálni, hogy közben a családi élet is élvezetes legyen. Jó volna, ha majd szép emlékké válna a gyerekkor, mind a gyerekek, mind a szülők számára.

Az online konzultáció lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek fejlődése, nevelése és a problémák kezelése terén nagy tapasztalattal rendelkezve, hatékony segítséget, konkrét tanácsokat  és gyakorlatias válaszokat, adhassak a felmerülő kérdésekre.

Többek között:

Olyan általános kérdéseket lehet tisztázni, hogy melyik életkorban mit kell tudni a gyereknek, mikor tér el az átlagtól, a szülők nevelési elvei jól segítik-e a gyerek fejlődését stb.

Milyen módszerek vannak arra, ha gondot okoz a fektetés, altatás, az evés, a rutinok kialakítása, csúnyabeszéd, hiszti, engedetlenség stb.

Milyen egy hatékony jutalmazó rendszer vagy miért nem működik a büntetés.

Mikor milyen fejlesztésre van szükség, hogyan kell felépíteni a készségek kialakításának a menetét.

Melyek a legfontosabb szempontok az óvoda és iskolaválasztásnál, vagy mikor kell új intézményt keresni.

A már diagnosztizált gyerekek viselkedésének módosításához un. szülő-menedzselést lehet kérni. Amikor rendszeres időkben átbeszéljük a szükséges lépéseket és kontrolláljuk a haladást.

ADHD-s kamaszokkal és felnőttekkel a tüneteket, stratégiákat lehet átbeszélni.