A súlyozott gallérról

Mi a súlyozott gallér (súlygallér)?

A súlygallér valójában egy súlyozott nyakpárna. A súly a vállizmokra nyomást gyakorol, oldja a vállak feszülését, ezáltal kellemes érzést ad a használónak, így könnyebbé válik fókuszálni, fenntartani a figyelmet tanulás, munka, olvasás közben. Felerősíti a biztonságérzetet, segít biztosítani a jobb testtartást.

Ideális ADHD, szenzoros feldolgozási rendellenesség, autizmus spektrum esetében.

A mélynyomás érzékelés (DTP) tudományos hátteréről ITT tájékozódhat.

Hogyan válasszunk súlygallért?

Kétféle változatban kapható patkóalakú gallér formában és sálformában. A patkóalakú gallér előnye, hogy szorosan  körülöleli a nyakat, egyenletesen oszlik meg a súly a vállakon. A súlyozott sál viszont variálhatóbb, kettéhajtva ölpárnaként is használható.

Négyféle méretű Nyugalma súlyozott gallér közül lehet választani, 0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg és 2 kg súlyú.A kész termék súlyánál +/- 10-20 dkg eltérés lehet. Az 1 kg-os súlygallért 8-9 éves korig ajánljuk. Nagyobbaknak, felnőtteknek a 1,5 vagy 2 kg-os súlyút. A könnyebbet huzamosabb használatra, a nehezebbet napi többszöri rövidebb idejű használatra javasoljuk. Gyerekeknél ügyeljünk arra, hogy a súlygallér súlya ne haladja meg a gyerek testtömegének 5%-át. 

Hol, mikor használjuk a súlygallért?

A súlygallér nappali viselésre ajánlott. Bármikor, bárhol használhatjuk, otthon, iskolában, utazás során. A mélynyomás (DPS) segíti enyhíteni a nyaki kényelmetlen érzetet, feszült izmokat, merev ízületeket. 

Használatát felnőtt felügyelet mellett javasoljuk.

Kiknek nem javasolt?

Három év alatt nem ajánlott termék.